A d m i n i s t r a t i e

Het zelf voeren van de administratie is kostenbesparend. Met name vanwege dit laatste punt proberen veel ondernemers het zelf te doen. Men denkt dat je met een (online) boekhoudpakket en wat boekhoudkennis al een aardig eind op weg bent. Maar is dat nu ook wel zo? 

Natuurlijk kun je een veel zelf doen, maar wie wijst je op de geldende wetten en regels, fiscale valkuilen en mogelijke onjuistheden? Uiteindelijk zal de belastingdienst dit bij een eventuele controle doen. Alleen komt men dan veelal tot de ontdekking van te weinig afgedragen belasting in plaats van het teruggeven van het teveel afgedragen belastinggeld.

 

Alles wat je zelf doet, kost je minder geld en bovendien heb je altijd en overal ter wereld inzicht in je eigen administratie. Maar wegen de voordelen op tegen de nadelen? Mogelijk worden onjuistheden te laat ondekt, waardoor je geconfronteerd kan worden met naheffingsaanslagen van de Belastingdienst. Bovendien is de accountant meer tijd kwijt aan het controleren van de door jouw gevoerde administratie bij het opstellen van de jaarrekening waardoor je per saldo niet echt veel zult besparen. 

Ons advies: Besteedt de tijd die je kwijt bent aan het voeren van de administratie aan dat waar je goed in bent, ondernemen of aan je gezin.

 

Zelf doen?
Er is iets voor te zeggen,
maar levert het ook echt
iets op?

disclaimer / algemene voorwaarden                    


Saal van Zwanenbergweg 11 5026 RM Tilburg (T) 013-6316305 (M) 06 - 51 01 51 94 info@nhad.nl www.nhad.nl
K.v.K. 59651059 BTW nr. 85.35.88.740 B01